Pol Van Den Driessche

Brugse roots

Pol werd per toeval geboren in Oudenaarde op 22 juni 1959 maar is een getogen Bruggeling.  Zoals vele West-Vlamingen studeerde hij in Gent, hij behaalde met grote onderscheiding het diploma van licenciaat geschiedenis.  Bruggeling én West-Vlaming in hart en nieren, keerde hij na zijn studies gelukkig terug naar 'zijn' stad.

Hij huwde er met Katrien Van Damme en leerde hun zoon Roeland al het mooie van Brugge ontdekken. 

Politiek en journalistiek

Na een korte poging in het onderwijs, bleek al vlug dat Pol gepassioneerd was door politiek.  Al in 1983 werd hij verkozen tot jongste gemeenteraadslid voor de VU in Brugge.  Hij werd woordvoerder en adviseur van VU-minister en vicepremier Hugo Schiltz, voor Pol nog steeds zijn grote politieke voorbeeld.

Zijn passie voor politiek zette hij verder als eindredacteur, politiek journalist, commentator en hoofredacteur voor de kranten  'De Standaard' en 'Het Nieuwsblad.'

Tussen 2000 en 2007 was hij politiek hoofdredacteur en hoofdredacteur van 'Recht van Antwoord' en 'Royalty' voor VTM. 

Toen hij in 2007 de kans kreeg om opnieuw actief politiek te doen, greep hij deze kans met beide handen. Hij werd voor CD&V verkozen tot senator in 2007 en werd in 2010 uitgeroepen tot één van de beste senatoren van Vlaanderen! Zoals het een politicus kan vergaan, werd hij in 2010 niet herverkozen. 

Pol keerde in 2011 terug naar N-VA en werkt sindsdien als communicatie-adviseur voor de partij.  In 2014 greep hij door het kiessysteem naast een kamerzitje maar werd door de partij verkozen tot gecoöpteerd senator. 

Cultuur en literatuur

Pol publiceerde als historicus in talloze wetenschappelijke en populaire media.  Hij schreef ook verschillende historische en politieke werken over onze monarchie. 

Hij is tevens auteur van de thrillers: 'Moord in de Senaat', 'Mysterie in Laken' en 'Motief Haat'.

Pol is ook bijzonder actief in het culturele Brugge; hij is voorzitter van het 11-juli-comité van de stad Brugge, lid van de Algemene Vergadering van de vzw Kantcentrum Brugge,...

Bovendien is hij een veelgevraagd spreker en moderator.

Voetbal en andere hobby's

Pol is lid van het bestuur van N-VA Brugge, was tien jaar woordvoerder en bestuurder van Cercle Brugge.  Sinds enkele jaren is hij scheidsrechter voor de jeugdploegen in West-Vlaanderen. Ook kant boeit Pol: hij was één van de redders van het Kantmuseum en zorgde er mee voor dat er nu een prachtig, nieuw en modern Kantcentrum is in Brugge.

En zoals het hoort bij een goede Vlaming, geniet hij van lekker eten en drinken in fijn gezelschap. 

Hij verkent graag nieuwe bestemmingen en brengt graag tijd door met zijn familie en vrienden.

 

Medewerker:

Sigrid Vandenbulcke

sigrid.vandenbulcke [at] n-va.be