Weyts bevestigt: geluidsschermen langs N31 op komst

Door Pol Van Den Driessche op 20 maart 2018

BRUGGE – In antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) bevestigde minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) dat de geluidsschermen langs de N31 in Brugge er zeker komen.
Momenteel zijn er geluidsschermen langs bepaalde delen van de N31. “Maar dit is zeker geen aansluitend geheel. Het gevolg is dat bewoners langs sommige delen van deze weg met veel geluidshinder te kampen hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval in de wijk Vogelzang. Met het stijgende verkeer, wordt ook de roep naar geluidsschermen groter”, stelt Bert Maertens. Eerder gaf de minister aan dat de aanbesteding in de loop van dit jaar zou plaatsvinden. Toch zijn de omwonenden bezorgd en vragen ze zich af waar en wanneer de geluidsschermen er effectief komen.
“Navraag leert dat de minister vasthoudt aan het plan om geluidschermen aan weerszijden van de N31, tussen de Legeweg en de Koningin Astridlaan (en specifiek ter hoogte van de Zandstraat), te realiseren, én aan de westkant van de N31 ten zuiden van de reeds geplaatste geluidsschermen aan de Tillegembrug. Momenteel werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan de opmaak van het bestek. De fasering en timing wordt nog afgestemd met de stadsdiensten en de politiediensten van de stad Brugge. Bij publicatie van het bestek zal de verdere fasering bepaald zijn”, aldus Bert Maertens.
N-VA Brugge is alvast tevreden. “We zijn blij dat minister Weyts de geluidsoverlast lang deze drukke weg verder wil indijken. Zijn investeringen komen veel Bruggelingen ten goede. En dat is uiteraard heel positief”, zo reageert senator en kandidaat-burgemeester Pol Van Den Driessche.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is