Warmathon breekt alle records

Door Pol Van Den Driessche op 21 december 2016, over deze onderwerpen: Brugge, Sport

Het Laatste Nieuws/Oostkust,

wo. 21 Dec.2016, Pagina 20

De Warmathon, het loopevenement in het kader van de Warmste Week van radiozender Studio Brussel, heeft gisteren een massa volk op de been gebracht in het centrum van Brugge. Liefst 6500 lopers gingen van start in het sfeervol verlichte Minnewaterpark. Er werd een recordbedrag opgehaald van 65.000euro, maar liefst 25.000 euro meer dan vorig jaar.

De 6.500 deelnemers hadden zich vooraf al ingeschreven voor de Warmathon. Gisteren kon dus niet meer afzonderlijk worden ingeschreven, maar dat kon de pret niet drukken. Eenmaal het startschot van ex-topjudoka Robert Vandewalle weerklonk, namen de talrijke lopers de benen.

Mede dankzij het vernieuwde parcours werd de Brugse Warmathon een succes. De Koude Keuken, waar het evenement vorig jaar plaatsvond, sprak minder tot de verbeelding dan het sfeervolle Minnewaterpark. De deelnemers liepen verder via het Koning Albert I-park richting Concertgebouw, waar ze zelfs even binnen konden, om dan terug te keren richting park: een rondje van ruim 2.5 kilometer.

Twee pianisten

In het Concertgebouw verwelkomden twee pianisten de lopers in de concertzaal. "Ideaal om de spieren eens los te gooien", vond Marc Notredame die 37 jongeren van de Campus Calmeyn uit de Panne meenam naar Brugge. "De jongens en meisjes hebben geen examens meer en hadden dus een vrije dag. Ze vonden het wel de moeite om mee te doen. We zetten er onze school mee in de kijker, maar doen het vooral voor het goede doel."

Veel grote groepen

Er waren opvallend veel grote groepen deelnemers aanwezig. Het staalbedrijf Packo Inox vond 55 personeelsleden bereid om de sportschoenen aan te trekken. "We doen voor het eerst mee", zegt Isabelle Coucke. "Het is me gelukt om in twee dagen tijd zoveel mensen warm te maken voor dit hartverwarmende evenement. Het leuke is dat onze werkgever onze deelname sponsort."

Ook een paar bekende West-Vlamingen kwamen in Brugge aan de start. Zo liep Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) uit Torhout enkele toertjes mee, net als Florian - poef - Van Acker, de tafeltennisser die op de Paralympische Zomerspelen nog een gouden medaille behaalde. Burgemeester Renaat Landuyt liep één rondje mee, terwijl Pol Van Den Driessche, één van zijn concurrenten voor de sjerp in 2018, het parcours een keer afwandelde. De opbrengst van 65.000 euro gaat integraal in de pot van Music For Life, dat zo'n 1000 goede doelen steunt.

BART HUYSENTRUYT

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is