Puigdemont maakt posterfoto's in Brugge

Door Pol Van Den Driessche op 28 november 2017

Het Laatste Nieuws*,

Ma. 27 Nov. 2017, Pagina 10

Dat je in Brugge mooie foto's kan trekken, weet nu ook de Catalaanse ex-minister-president Carles Puigdemont. Afgelopen weekend trok hij door de binnenstad voor campagnefoto's, en kreeg en passant een rondleiding van Brugs N-VA'er Pol Van den Driessche.

Puigdemont, die sinds begin deze maand in ons land is, stelde zaterdag eerder onverwacht zijn campagne voor de verkiezingen van21 december voor in het Brugse Vander Valk-hotel. Ook aanwezig: negentig partijleden die 's ochtends vroeg waren geland in België - net als

een ruime delegatie Spaanse en Catalaanse journalisten. 's Namiddags trok de horde naar het Brugse stadscentrum, waar Puigdemont campagnefoto's wilde laten maken. Dat zorgde voor flink wat chaos in de Brugse straatjes, niet in het minst omdat de afgezette leider vaak werd aangeklampt voor selfies. Hier en daar werd hij ook getrakteerd op boegeroep van Spaanse aanhangers.

Nog op het programma: een rondleiding door Brugge, met gids-van-dienst Pol Van den Driessche(N-VA). "Ik heb meteen ja gezegd toen ze het vroegen", aldus de senator. "Waarom niet? De Catalanen zijn onze vrienden. Geen van die mensen heeft een misdaad begaan." Opvallend: burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) was niet op de hoogte van zijn komst. "Dat hoefde niet. Hij is een vrij man en het is mooie reclame wereldwijd voor onze stad", klinkt het. (MMB)

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is