N-VA familiedag in Plopsaland

Door Pol Van Den Driessche op 13 september 2016

Soms maakt een nieuwsuitzending mensen ook blij! zie http://bit.ly/2c2UR46

Met 13000 waren ze, de partijleden en hun familie voor de familiedag van N-VA in Plopsaland. Het deed voorzitter Bart De Wever besluiten: "Wij zijn de onbetwiste volkspartij van Vlaanderen". Hij excuseerde zich bij de partijleden die geweigerd moesten worden omdat de capaciteit van het park bereikt was.

Volgens De Wever ging het om de grootste partijbijeenkomst uit de geschiedenis van de N-VA. Een dag nadat de partij de violen gestemd had over het veiligheidsbeleid en het voorstel om ook in ons land de noodtoestand wettelijk te verankeren, leek het erop dat de partij politieke boodschappen wilde vermijden.

"Ik zie jonge en minder jonge mensen, kinderen, ouders en grootouders. Ik zie mannen en vrouwen,  jongens en meisjes. Ik zie scholieren, studenten, werknemers, ondernemers, zelfstandigen en gepensioneerden. Ik zie slanke mensen, minder slanke en volslanke mensen. Ik zie Vlamingen met een lange stamboom bij outer en heerd en ik zie Vlamingen met roots in het buitenland. Kortom, ik zie de doorsnee van de de N-VA hier vandaag samen, de doorsnee van Vlaanderen" zei De Wever.

Hij legde de nadruk op de verbondenheid, "gebonden door verwantschap, door vriendschap, door de zorg die we voor elkaar dragen, door de waarden die we met elkaar delen. Dat brengt ons samen in de N-VA, dat bepaalt wie wij zin als gemeenschap, als Vlamingen. Hier zijn we thuis. Dit is ons lapje grond aan de Noordzee. Waar we voor elkaar verantwoordelijkheid opnemen en zorg dragen".

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is