Fietsenparking aan station overvol

Door Pol Van Den Driessche op 30 september 2017

Het Laatste Nieuws/Oostkust,

Za. 30 Sep. 2017, Pagina 39

Oppositiepartij N-VA vraagt actie van het Brugse stadsbestuur om de overvolle fietsenparking aan de achterkant van het station aan te pakken. Die staat al maanden overvol, met overlast tot gevolg.

"Er zijn onvoldoende plaatsen", zeggen raadslid Hugo De Bondt en senator Pol Van Den Driessche. "Wie na 8 uur de trein neemt, kan zijn fiets nog nauwelijks kwijt. Het is een wanordelijke bedoening. Dat leidt tot ergernis. De kans op beschadiging is ook groter. We hoorden al verhalen van kapotte lichten, afgerukte kabeltjes en verwrongen frames."

In afwachting van een definitieve verbetering wil N-VA dat de stad tijdelijke fietsrekken plaatst onder de balkonrotonde. "We denken aan de mobiele fietsenstallingen, zoals bij zomerse activiteiten worden gebruikt. Deze rekken worden in de herfst en winter toch minder geplaatst en kunnen dus worden ingezet. Door de rekken onder de rotonde op te stellen, staan de fietsen beschut."

De Brugse burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) erkent het probleem. "Ik ben blij dat N-VA mee op de kar springt. Ik raad hen aan om de bevoegde federale minister (Bellot, red.) hierover aan te spreken, net zoals wij dat doen. De NMBS moet haar verantwoordelijkheid nemen. Al te veel mensen plaatsen hun fiets hier permanent. Er moet meer controle komen op de rotatie in de fietsparking zelf. Anderzijds kijken wij ook uit naar een tijdelijke oplossing door in de buurt van het station extra plaatsen te voorzien. De beschutte plaatsen onder de balkonrotonde lijken mij geen goed idee. Daar mogen we de passage van wandelaars en fietsers niet in het gedrang brengen." (BHT)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is