De Vlaamse Waterweg blijft investeren in Brugge

Door Pol Van Den Driessche op 28 maart 2018

BRUGGE – Ook de komende jaren investeert De Vlaamse Waterweg in verschillende werken in en rond het water in Brugge, met onder meer de renovatie van verschillende bruggen, baggerwerken en het herstel van oeververdediging. In totaal gaat het over meer dan 14 miljoen euro. Dit blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA).
De installatie van de tijdelijke Kruispoortbrug I was zeker geen eindpunt van de investeringen van De Vlaamse Waterweg (DVW) in Brugge. “Minister Weyts had reeds begin dit jaar aangekondigd dat de grondige renovatie van de Dampoortbrug I en de Conzettbrug op het programma stonden. Eind dit jaar volgt dan de renovatie van de Canadabrug en van de twee fietsers- en voetgangersbruggen”, aldus Bert Maertens.
Navraag leert echter dat DVW de komende jaren nog heel wat meer in petto heeft voor Brugge. “Vanzelfsprekend is er de nieuwe Steenbruggebrug (of bruggen), een cruciaal onderdeel van het project Stadsvaart dat gepland is in 2020. De renovatie van de Bombardierbrug staat volgend jaar op de agenda, de IJsputbruggen een jaar later”, zo weet Bert Maertens.
Daarnaast plant DVW nog heel wat onderhoudswerken: baggerwerken in het Kanaal Gent-Oostende (volgende maand), het reinigen van bruggen en sluizen, herstellingswerken aan de Leonardusstuw en stuwgeul, hakhoutbeheer, etc. Ook de toplaag van de Steenkaai tussen de Scheepsdalebrug en de Waggelwaterspoorbrug wordt vernieuwd. In totaal investeert DVW de komende jaren meer dan 14 miljoen euro in de West-Vlaamse provinciehoofdstad.
N-VA Brugge reageert verheugd op het nieuws. “Brugge heeft een eeuwenoude band met water: gewoon om te kunnen overleven, maar ook economisch, toeristisch en cultureel zijn we innig verbonden. Zonder water is Brugge dood. Bruggen zijn daarbij ontzettend belangrijk, zij bepalen het leven in en rond onze stad, zij zijn gezichtsbepalende kunstwerken. Dus verdienen bruggen bijzondere aandacht en zorg. Ik ben dan ook wat tevreden dat minister Weyts aandacht blijft hebben voor onze stad”, aldus senator en kandidaat-burgemeester Pol Van Den Driessche.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is